You are hereSajtóközlemény

Sajtóközlemény

By Admin - Posted on 15 július 2014

Sajtóközlemény "Berényi Gyógynövény Manufaktúra Üzem és Szociális Konyha Létrehozása" pályázat támogatási szerződésének megkötéséről

A Mécses Egyesület örömmel teszi közzé, hogy 2014. július 3.-án támogatási szerződést kötött az Emberi Erőforrások Minisztériumával TIOP-3.2.4-13/1-2013-0004 "Berényi Gyógynövény Manufaktúra Üzem és Szociális Konyha Létrehozása" projekt megvalósítására.

A projekt során egy működésen kívül lévő üzem épület (Mezőberény, Kossuth tér 9.) vásárlása és átalakításával olyan Gyógynövény - Manufaktúra üzemet és szociális konyhát hoz létre az Egyesület, amelyben 24 fő megváltozott munkaképességű ember, köztük 10 fő autizmussal élő ember számára teljes körűen akadálymentesített védett foglalkoztató jön létre. A létrehozásra kerülő üzemben gyógynövények és gyümölcsök tovább feldolgozása kap helyet. Valamint 100 adagos konyha, amellyel a szegénységben élő rászorulók felé szociális küldetést teljesít.
Tájékoztatási tábla

Sajtóközlemény " TIOP 3.2.4 Berényi Manufaktúra Üzem és Szociális Konyha Létrehozása" pályázat megvalósulásáról

A Mécses Egyesület örömmel teszi közzé, hogy 2014. július 3.-án támogatási szerződést kötött az Emberi Erőforrások Minisztériumával TIOP-3.2.4-13/1-2013-0004 "Berényi Gyógynövény Manufaktúra Üzem és Szociális Konyha Létrehozása" projekt megvalósítására és a projekt megvalósult. Az épület 2015 őszére megnyitotta kapuit a fogyatékkal élő emberek teljes körű foglalkozási rehabilitációjának segítésére.

A projekt során egy működésen kívül lévő üzem épület (Mezőberény, Kossuth tér 9.) vásárlása és átalakításával olyan Manufaktúra üzemet és szociális konyhát hozott létre az Egyesület, amelyben több, mint 50 fő megváltozott munkaképességű ember dolgozik. Közülük 24 fő megváltozott munkaképességű ember ezzel a beruházással kapott lehetőséget a foglalkoztatásra, lett új munkahelye. Köztük 10 fő autizmussal élő ember számára teljes körűen akadálymentesített védett foglalkoztató jött létre. A létrehozásra kerülő üzemben gyógynövények és gyümölcsök tovább feldolgozása, valamint papír szatyrok készítése és ragasztása, kosarak fonása kapott helyet. Valamint 100 adagos konyha, amellyel a helyi igényeket igyekszik kielégíteni.